O sajtu AnthroSerbia.org

Ovaj sajt je posvećen izdanjima – naučnim časopisima i publikacijama (knjige i zbornici radova) koje izdaje Odeljenje za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U našim časopisima i publikacijama obrađujemo različite teme iz domena etnologije i socio-kulturne antropologije, srpskih i inostranih autora.

ČASOPISI

Etnoantropološki problemi Časopis Odeljenja za etnologiju i antropologiju, prvi broj objavljen 1987. godine i izlazio do 1998. godine. Ponovo počeo redovno da izlazi kao nova serija od 2006. godine. Izlazi dva do tri puta godišnje. Objavljuje članke na srpskom, engleskom i francuskom jeziku.

Antropologija Časopis Centra za etnološka i antropološka istraživanja (CEAI) Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prvi put počeo da izlazi 2006. godine, po dva broja godišnje. Objavljuje članke na srpskom i engleskom jeziku.

Glasnik etnografskog muzeja u Beogradu

Etnološko-antropološke sveske - glasilo Etnološkog i antropološkog društva Srbije

PUBLIKACIJE

Monografije Knjige iz oblasti etnologije i sociokulturne antropologije srpskih autora.

Zbornici radova Objavljuju radove sa nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova koje organizuje Odeljenje za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i radove sa naučnih projekata na kojima učestvuju saradnici Odeljenja za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.